torstai 5. kesäkuuta 2014

AMARC kehottaa Tunisian hallitusta lopettamaan Radio 6:n häirinnän

Maailman yhteisöradioliitto ( World Association of Community Radio Broadcasters), AMARC, on huolissaan Tunisian ensimmäisen yhteisöradion, Radio 6:n häirinnästä ja kehottaa maan halitusta lopettamaan vapaan median painostamisen.

Toukokuun 2014 Tunisia viestintäviraston (National Frequencies Agency, ANF) tullivirkailijat vaativat kaikkia radion toimittajia tunnistautumaan  heille ja pääsyä radion teknisiin tiloihin. Tekosyynä virkailijoilla oli se, että he halusivat tarkistaa radio teknisten laitteiden ostojen laillisuuden. Toiminta oli selvästi sanavapauden vastaista. Pääkaupungissa Tunisissa toimivalla Radio 6:lla on hallituksen myöntämä radiolupa.

Viimeisessä lakiehdotuksessa ‘’Cahier de Charges’’, jonka on laatinut itsenäinen audivoisuaalisen viestinnän virasto ( Independent High Authority for Audiovisual Communication, HAICA), artikla 10 tunnustaa radioiden  oikeuden lähettää ohjelmiaan omilla laitteillaan ja omalla tavallaan. Demokratian laboratoriona toimiva Tunisia kipuilee nyt viestinnän vapauden kanssa, vaikka  moniarvoinen ja  riippumaton media  on demokratian edellytys.

Viime kuukausina samankaltaista tullivirkailijoiden toimintaa on tapahtunut myös muissa  Tunisian hallituksesta riippumattomissa vapaissa radioissa.


Lisätietoja englanniksi:

http://www2.amarc.org/?q=node/1804

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti