sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Tunisiassa myönnetty useita yhteisöradiolupia

 Tunisian riippumaton audiovisuaalisten lupien virasto, HAICA myönsi syyskuun alussa kahdeksalle yhteisöradiolle luvat. Tilanne on Maailman yhteisöradioliiton, AMARCin  pääsihteerin Francesco Diasion mukaan historiallinen  Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä.

Kuva: AMARC
Luvan saaneet yhteisöradiot olivat  Radio Campus (pääkaupunkiseutu Tunis, ranskankielinen), Média Libre FM (pääkaupunkiseutu Tunis), Djerid FM (Tozeur), Radio Nefzawa FM (Kebili), Houna al Gasserine (Kasserine), K FM (Kasserine), Radio Regueb (Regueb) ja Dream FM (Kairouan). 

 AMARC on  tehnyt useita vuosia määrätietoisesti työtä saadakseen yhteisöradiolupia Pohjois-Afrikan maihin.  AMARCin  Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan varapuheenjohtajan,  Emmanuel Boutterinin mukaan myös monet sidosryhmät, kansainväliset organisaatiot, kansalaisjärjestöt ja Tunisian kansalaisyhteiskunta osallistuivat yhteisradioiden edistämishankkeeseen.

Nyt hyväksyttyjen kahdeksan luvan lisäksi maassa toimii jo kaksi yhteisöradiota FM-taajuudella. Lisäksi  netissä on vireillä lukuisia nettiradiohankkeita. Tunisia on tällä hetkellä ainoa Pohjois-Afrikan maista, jossa radio on avattu kansalaisyhteiskunnan käyttöön.


Lisätietoja englanniksi:  http://www2.amarc.org/?q=node/1949

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti