tiistai 28. lokakuuta 2014

Yhteisömedia esillä Ajankohtaisessa Kakkosessa 28.10. 2014


Yhteisömedia on harvoin esillä Suomen valtamediassa. Tällöin kyse on  poikkeuksetta kehitysyhteistyöstä tai ulkomaalaisesta dokumentista. Näin
tälläkin kertaa, kun Ajankohtainen Kakkonen esitti insertin Radio Valon toimittajien Kallen ja Samin juttumatkasta  Tansaniassa.

Radio Valo on kehitysvammaisten  nettiradio sitä ylläpitää Helsingin lyhytaikaiskoti ja työpaja Lyhty ry  mm. Raha-automaattiyhdistyksen tuella.
Lyhty ry tarjoaa aikuisille kehitysvammaisille asumis-, työpaja- ja oppimispalveluja.


Radio Valolla on ollut oma viikoittainen ohjelma Radio Helsingissä ja Basso Radiossa. Radio on hanke, jolla on tukena media-alalla työskentelevien ammattilaisten tukiryhmä (mm. YLE, SANOMA, Basso Media Oy ja Mouka Filmi Oy). Ilmeisesti hankkeessa on enemmänkin ajateltu hankkeen ja kehitysvammaisten  elämän  näkyväksi tekemisestä ns. ammattitoimittajien avulla kuin kehitysvammaisten integroimista jo olemassa oleviin yhteisömedioihin.

Radio Valoa voitaneen kutsua yhteisömediaksi laajan määritelmän mukaan, mutta varsinaisesti  yhdistyksessä ei ilmeisesti ole ymmärretty yhteisömedian sisältöä ja merkitystä. Kyseessä on projekti, joten valittavasti se saattaa loppua hankkeen päätyttyä, niin kuin on käynyt monille  nettimediahankkeille ennenkin.


Olisi toivottavaa toiminnan takaamiseksi, että Radio Valo hakeutuisi yhteisömediayhteisön piiriin, tässä tapauksessa Helsingin lähiradion ja Stadi-TV:n  kanssa yhteistyöhön.  Siellä Tansaniassahan  Radio Valon toimittajat pääsivät tutustumaan oikeaan yhteisöradioon, joten ehkä siitä jäi jokin mieleen.


Radio Valo:

http://www.radiovalo.fi/

Ajankohtainen kakkonen 28.10.2014


Alkiodiagnostiikasta apu vaikeaan lapsettomuuteen. Kobanen kurdikaupungin kohtalon päivät. Toisenlaiset toimittajat Kalle ja Sami juttumatkalla Tansaniassa

http://areena.yle.fi/tv/2437577 

Juttu löytyy ohjelman lopusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti