maanantai 8. joulukuuta 2014

AMARC, WFSJ ja Hirondelle USA yhteisörahoituskampanjoivat Ebola-journalismin puolesta

Maailman yhteisöradioliitto, AMARC,  Maailman tiedetoimittajien liitto (World Federation of Science Journalists, WFSJ ja  viestintää humanitaarisissa kriiseissä edistävä Hirondelle USA -säätiö ovat laittaneet alulle joukkorahoituskampanjan IndieGoGo-palvelussa hankkiakseen rahoitusta paikallisille radiolle Ebola-tiedotusta varten Sierra Leonessa, Liberiassa ja Guineassa:

 Ebola on kylvänyt tuhoa Länsi-Afrikassa. Tämän lisäksi  huono  tiedotus on aiheuttanut väärinkäsityksiä ja pelkoa kansan keskuudessa. Tähän mennessä virallinen viestintä ei ole onnistunut. Lisäksi Ebolan riivaamissa yhteisöissä  koetaan epäluottamusta viranomaisia ja muualta tulleita kohtaan, jotka eivät ymmärrä paikallisia  kulttuureja ja tapoja. Surullista on ollut myös se, että kaksi toimittajaa, jotka yrittivät edistää tietoa Ebolasta tapettiin   guinealaiskylässä.


Monilla alueilla maaseudun yhteisöradio on luotettu  tiedonlähde, mutta monilta paikallisradioilta puuttuu välineitä voidakseen raportoida Ebola-kriisistä. Toimittajat tarvitsevat puhelinkortteja, kannettavia äänityslaitteita, kuljetusvälineitä ja bensaa. Lisäksi radioasemat tarvitsevat sähköä saadakseen lähetykset eetteriin.

Joukkorahoituskampanjalla kerätään varoja puhelinkortteja, moottoripyörämatkustamista, kannetavia äänityslaitteita ja  aurinkopaneeleiden rahoittamiseksi yhteisöradioille Guineassa, Liberiassa ja Sierra Leonessa.
Lisätietoja englanniksi:Primary Media Contact
Thanh Huong Bui
World Federation of Science Journalists | WFSJ Office
Email: info@wfsj.org
Website: www.wfsj.org
Office. +1 514 508-2777
Fax. +1 514 508-3366

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti