torstai 12. helmikuuta 2015

Banglandeshläinen Bholan saaren yhteisöradio Radio Meghna 98.4 aloitti toimintansa

Yhteisöradio  Radio Meghna 98.4 alkaa lähettää ohjelmaa Bengalin lahdella kalastajille ja  Bholan saaren asukkaille. Radion  toiminnan on aloitti Coastal Association for Social Transformation (COAST)  -rahasto. Nyt köyhien  ja marginalisoituneiden yhteisöjen on mahdollista saada omat asiansa esille Radio Meghnassa. Ihmiset voivat tuoda esille ongelmia ja mahdollisuuksia omalla kielellä, omalla murteella. Yhteisöradio pyrkii vaikuttamaan köyhyyden vähentämiseen palvelemalla kuuntelijoitaan sosiaalisella, taloudellisella, kulttuurisella ja poliittisella tiedolla, sekä mahdollistamalla yhteisöjen osallistumisen radion toimintaan.


 Nykyisin Bangladeshissä toimii 14 yhteisöradioasemaa, ja noin 1000 ihmistä tekee niissä ohjelmaa.  Yhteisöradioita kuuntelee noin 4,6 miljoonaa ihmistä. 

Yhteisöradioita käytetään myös  (luonnon)katastrofien vaikutusten minimoimiseen rannikko- ja maaseutualueilla.

 Maassa toimii myös yhteisöradiojärjestö, Bangladesh NGOs Network for Radio and Communication, BNNRC, joka on vaikuttanut jo kymmenen vuotta yhteisöradioiden asemaan.Lisätietoja englanniksi: http://www2.amarc.org/?q=node/2080Ei kommentteja:

Lähetä kommentti