maanantai 13. huhtikuuta 2015

Yhteisöradio antaa naisille tilaa Bangladeshissä


Koillisessa Bangladeshissä toimiva yhteisöradio, Radio  Politkontho   tuo naisille tärkeitä asioita esille. Koska suurin osa  alueen asukkaista on köyhiä, heillä ei ole televisiota eivätkä he lue sanomalehtiä, on  FM-taajuudella toimiva radio, jota voidaan kuunnella halvimmilla  kännyköillä, tullut suosituksi tiedotusvälineeksi.  Radio Politkontho lähettää viisi tuntia päivässä  sellaista ohjelmaa, joka on tarkoitettu  pääosin maaseudun naisille.

Koska Bangladeshissä lukutaitoaste on alhainen  (noin 60%, globaalisti noin 85%), radio on merkittävä media.  Vaikka 24 % kansasta elää köyhyysrajan alapuolella, ovat radiovastaanottimet laajalle levinneitä,  suhteellisen edullisia ja erityisen suosittuja maaseutujen perheissä.

Yhä useampi bangladeshiläisnainen kääntyy yhteisöradion puoleen saadakseen tietoa ja myös kouluttautuakseen yhteisöradiotoimittajaksi, minne heillä on  hyvät mahdollisuudet päästä – toisin kuin  valtamediaan.

Bangladeshgissä aloitti toimintansa tänä vuonna 16. yhteisöradio  Community Radio Sagardwip 99.2 . Bangladeshin yhteisömedialiitto, BNNRC edistää maassa yhteisömedian asemaa.  Järjestö ilmoittaa  tukevansa yhteisöradioiden ja -televisioiden lisäksi yhteisöjen elokuvatuotantoa.

Lähteet:

IPS
Koko artikkeli englanniksi
http://www.ipsnews.net/2015/04/in-bangladesh-gender-equality-comes-on-the-airwaves/Bangladeshin kansalaisjärjestöjen radio- ja viestintäverkosto ( yhteisömedialiitto) Bangladesh  NGOs  Network fo Radio and Communication, BNNRC
http://www.bnnrc.net/
http://www.bnnrc.net/home/bnnrcdus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti